Educatie La Mer

Is de ‘moisturizing soft cream’ van La Mer je geld waard? (Scam de La Mer crème)

Hi Beauty’s!

Misschien heb je er wel eens van gehoord, de La Mer Crème, beter bekend als “Crème de la Mer“, is één van de meest iconische en luxueuze huidverzorgingsproducten op de cosmetica markt. Het beweert de huid te hydrateren, te voeden en te vernieuwen met behulp van een exclusieve mix van ingrediënten. Echter, na een zorgvuldige analyse, ben ik tot mijn conclusie gekomen… dat de La Mer Crème vooral een dief van je portemonnee is. Ik zal hieronder mijn bevindingen uitleggen, maar het is belangrijk om vooral je eigen conclusie te trekken! Als jij La Mer een fijne crème vind om te gebruiken, doe dat dan vooral! ?Ik wil je alleen bewust maken van wat je koopt.

Maar waarom ben ik dan niet zo positief over de La Mer crème? Ten eerste, natuurlijk het prijskaartje. Je kan er niet om heen omdat het vaak voor honderden euro’s per potje wordt verkocht. Persoonlijk hou ik van eerlijke prijzen en ben ik er van overtuigd dat goede gezichtsverzorging niet altijd duur hoeft te zijn. Natuurlijk zijn er producten die wel je geld waar zijn, maar dat kan ik het het geval van de La Mer crème niet zeggen. Deze hoge prijs gerechtvaardigd namelijk niet de ingrediëntenlijst en de werkelijke effectiviteit van het product. Er zijn tal van andere merken die vergelijkbare of zelfs betere resultaten kunnen bieden tegen veel lagere prijzen! Laat je dus niet misleiden dat de ‘duurdere’ producten altijd zijn.

Wat geef de ingrediëntenlijst van La mer dan wel aan? Bij het analyseren van de ingrediëntenlijst valt het mij op dat het hoofdingrediënt, waar het merk zo sterk op vertrouwt een gefermenteerd zeewierextract is. Hoewel zeewierextracten enig voordeel kunnen bieden voor de huid, zijn er genoeg andere merken die vergelijkbare ingrediënten gebruiken zonder het hoge prijskaartje. Maar La Mer beweert dat hun gepatenteerde “Miracle Broth” en zeewierextracten de huid kunnen transformeren. Helaas er is echter weinig wetenschappelijk bewijs om deze beweringen te ondersteunen en is er op het moment is er nog geen onafhankelijk onderzoek beschikbaar dat de effectiviteit van de ingrediënten in La Mer Crème aantoont.

De marketingstrategie van La Mer is dan wel weer zeer slim en doeltreffend. Doordat ze een mystiek creëren rondom het product, door te beweren dat het een geheim recept bevat dat ontwikkeld is door een ‘echte’ wetenschapper, geeft het de consumenten vaak het gevoel dat ze iets unieks en exclusiefs kopen. La Mer speelt handig in op dit verlangen naar luxe en creëert een aura van exclusiviteit rondom het product. Echter zijn de ingrediënten van La Mer Crème in werkelijkheid vergelijkbaar met die van vele andere huidverzorgingsproducten beschikbaar op de markt. Daarnaast bevat het product ook bepaalde minerale oliën en parabenen, deze ingrediënten zijn niet direct gunstig voor de huid en kunnen zelfs irritatie veroorzaken. Verder maakt het merk maakt gebruik van luxueuze verpakkingen en een hoogwaardige uitstraling om consumenten te verleiden. Het is geen geheim dat mensen vaak geneigd zijn om meer te betalen voor producten die er luxueus uitzien.

Als ik naar de feedback van consumenten kijk, zijn de meningen over La Mer Crème verdeeld. Veel mensen beweren dat ze geen significante verbetering in hun huid hebben opgemerkt na langdurig gebruik van het product. Anderen merken op dat er vergelijkbare resultaten kunnen worden bereikt met betaalbaardere alternatieven. Het is dus belangrijk om kritisch te zijn bij het kiezen van huidverzorgingsproducten en niet te vallen voor marketinghypes.

Om eerlijk te zijn, staat de La Mer Crème vooral bekend om de luxe uitstraling en exclusieve imago maar ontbreekt het aan overtuigend wetenschappelijk bewijs over de effectiviteit van het product. Waardoor het voor mij persoonlijk niet het hoge prijskaartje rechtvaardigt. Persoonlijk vind ik het verstandiger om alternatieve opties te overwegen die vergelijkbare voordelen bieden tegen betaalbaardere prijzen. Maar nogmaals, als jij het een fijn product vind; Do you!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *