The Ordinary. Educatie

Alles over de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution van The Ordinary.

Hi Beauty’s!

Een doffe huid, verstopte poriën en een ongelijkmatige textuur – dit zijn veelvoorkomende huidproblemen waar veel mensen mee te maken hebben. Gelukkig bestaan er oplossingen voor die ons kunnen helpen. Één van die oplossingen kan de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution van The Ordinary zijn.

Deze peelingoplossing is samengesteld uit een combinatie van alpha hydroxy acids (AHA’s) en beta hydroxy acids (BHA’s), waaronder glycolzuur, melkzuur, salicylzuur en nog veel meer. Het is ontworpen om de huid diepgaand te exfoliëren, dode huidcellen te verwijderen en de vernieuwing van gezonde huidcellen te stimuleren.

Maar waarom zou je de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution aan je huidverzorgingsroutine toevoegen?

Een paar goede redenen kunnen zijn het verhelderen van de teint van je huid, het verzachten van fijne lijntjes en rimpels en het verminderen van verstopte poriën. Hieronder zal ik elk punt nog even extra toelichten:

  1. Verheldert de teint: Door de exfoliërende werking helpt de peelingoplossing bij het verwijderen van dode huidcellen en onthult het een frisse, stralende teint. Het helpt ook bij het verminderen van hyperpigmentatie (bijvoorbeeld melasma) en het egaliseren van de huidskleur.
  2. Verzacht fijne lijntjes en rimpels: Het goude ei tegen rimpels bestaat er natuurlijk niet maar deze peeling helpt zeker bij het verzachten van diepe rimpels. De peelingoplossing stimuleert de cel vernieuwing en helpt de huidtextuur te verbeteren. Doordat het fijne lijntjes en rimpels verminderen ziet de huid er jeugdiger uit.
  3. Vermindert verstopte poriën: De combinatie van AHA’s en BHA’s helpt bij het ontstoppen van poriën en het verminderen van de opbouw van talg en onzuiverheden. Dit kan helpen bij het voorkomen van acne en het verfijnen van de poriën.

Nu je weet waarom de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution zo geweldig is, is het tijd om te leren hoe je het op de juiste manier gebruikt.

Hoe gebruik je de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution?

  1. Patchtest: Het is altijd raadzaam om een patchtest uit te voeren voordat je een nieuwe peelingoplossing gebruikt. Breng een kleine hoeveelheid aan op een klein stukje huid, zoals de binnenkant van de pols, en wacht 24 uur om te controleren op eventuele reacties.
  2. Gebruiksaanwijzing: Breng de peelingoplossing aan op een schoon, droog gezicht en vermijd daarbij de ogen en lippen. Laat het product niet langer dan 10 minuten op de huid zitten (Dit is echt belangrijk!). Spoel daarna grondig af met lauw water en dep de huid droog. Omdat de peeling solution een exfoliërende werking heeft is de huid op dit moment erg gevoelig. Daarom is het belangrijk om nu zachtjes om te gaan met de huid zoals deppen en niet plukken aan de huid. Zo beschadig je de huid verder niet.
  3. Frequentie: Het is belangrijk om de peelingoplossing niet vaker dan twee keer per week te gebruiken. Begin met een lagere frequentie, zoals één keer per week en bijvoorbeeld 3 minuten, en bouw langzaam op naar twee keer per week met een volle 10 minuten. Hou goed je huid in de gaten en wil vooral niet te snel.
  4. Zonbescherming: Na het gebruik van de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution is het essentieel om een zonbeschermingsproduct met een hoge SPF te gebruiken. De peeling maakt de huid gevoeliger voor de zon en kan het risico op verbranding en schade door UV-straling vergroten. Breng altijd een breed-spectrum zonnebrandcrème aan om je huid te beschermen.
  5. Hydrateer en kalmeer: Na het gebruik van de peelingoplossing kan de huid wat gevoeligheid vertonen. Gebruik een milde, hydraterende crème om de huid te kalmeren en te hydrateren. Vermijd agressieve producten die de huid kunnen irriteren.
  6. Wees geduldig: Het kan enige tijd duren voordat je de volledige voordelen van de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution ziet. Geef je huid de tijd om zich aan te passen en gebruik het product consistent volgens de aanbevolen richtlijnen. Verwacht geen onmiddellijke resultaten en wees geduldig.
  7. Overweeg advies van een professional: Als je twijfels hebt over het gebruik van de peelingoplossing of als je een specifieke huidaandoening hebt, is het raadzaam om advies in te winnen bij een dermatoloog of huidverzorgingsspecialist. Ze kunnen je helpen bepalen of de peeling geschikt is voor jouw huidtype en kunnen je eventueel aanvullende aanbevelingen geven.

Het gebruik van de AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution van The Ordinary kan een geweldige toevoeging zijn aan je huidverzorgingsroutine. Het kan helpen bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van hyperpigmentatie en het onthullen van een gezonde, stralende teint. Zorg er echter voor dat je het product verstandig en met zorg gebruikt, volg de instructies en luister naar de reactie van je huid. Het is namelijk best wel een potente oplossing die met enige kennis gebruikt moet worden.

Hebben jullie vragen over deze formule? Laat het mij weten, dan kan ik er misschien een artikel over maken 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *