Review The Ordinary.

Eerste indruk van de Glucoside Foaming Cleanser van The Ordinary!

De Glucoside Foaming Cleanser is speciaal samengesteld om de huid grondig te reinigen en tegelijkertijd zacht en gehydrateerd te houden. Het belangrijkste ingrediënt in deze cleanser is glucose, afkomstig van maïs en kokosnoot, dat de natuurlijke suiker in de huid nabootst. Dit zorgt voor een zachte, niet-uitdrogende reiniging, zelfs voor de meest gevoelige huidtypes.

Maar waarom zou je de Glucoside Foaming Cleanser in je dagelijkse routine moeten opnemen? Hier zijn enkele redenen:

  1. Grondige reiniging: De formule van de cleanser verwijdert effectief vuil, olie, make-up en onzuiverheden van het huidoppervlak, zodat je huid fris en schoon aanvoelt. Het helpt bij het ontstoppen van poriën en voorkomt de opbouw van talg, wat kan leiden tot puistjes en mee-eters.
  2. Zachte formule: De cleanser is geschikt voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid. Het irriteert de huid niet en droogt deze niet uit, waardoor het ideaal is voor dagelijks gebruik. De zachte en niet-schurende textuur zorgt ervoor dat je huid na het reinigen zacht en soepel aanvoelt.
  3. Hydratatiebehoud: In tegenstelling tot veel andere reinigingsmiddelen, die de huid kunnen strippen van zijn natuurlijke oliën, behoudt de cleanser de natuurlijke vochtbalans van de huid. Dit betekent dat je huid schoon wordt zonder uitgedroogd aan te voelen. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een droge huid, die vaak op zoek zijn naar een reinigingsproduct dat de huid hydrateert en verzorgt.

Hoe gebruik je de glucoside foaming cleanser?

  1. Maak je gezicht nat met lauw water.
  2. Knijp een kleine hoeveelheid van de cleanser op je handpalm. Een hoeveelheid ter grootte van een erwt is meestal voldoende.
  3. Wrijf je handen tegen elkaar om een schuimend mengsel te creëren.
  4. Breng het schuim aan op je gezicht en masseer het zachtjes in met cirkelvormige bewegingen. Besteed extra aandacht aan gebieden waar je vaak make-up draagt of waar de huid vettiger is, zoals de T-zone.
  5. Spoel grondig af met warm water om alle resten van de cleanser te verwijderen.
  6. Dep je gezicht voorzichtig droog met een schone handdoek.

Wanneer gebruik je de glucoside foaming cleanser?

Je kunt de cleanser zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gebruiken als onderdeel van je dagelijkse reinigingsroutine. Het is een geweldige eerste stap om je huid voor te bereiden op de rest van je huidverzorgingsproducten, zoals toners, serums.

Ingrediënten

Aqua (water), Cocamidopropyl Betaine, Glycerine, Coco-Glucoside, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Acrylates Copolymer, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Sodium PCA, Citric Acid, Sodium Citrate, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Deze ingrediëntenlijst bevat verschillende stoffen die samenwerken om het product zijn eigenschappen te geven:

  • Aqua (water): Water, dit is de basis van het product.
  • Cocamidopropyl Betaine: Een milde reinigende stof afkomstig van kokosnootolie. Het helpt bij het verwijderen van vuil en onzuiverheden van de huid.
  • Glycerine: Een hydraterende stof die water naar de huid trekt en helpt om de huid gehydrateerd te houden.
  • Coco-Glucoside: Een milde reinigende stof afgeleid van kokosolie en glucose. Het helpt bij het verwijderen van vuil en overtollig talg.
  • Sodium Lauroyl Sarcosinate: Een mild reinigingsmiddel dat helpt bij het verwijderen van vuil en onzuiverheden zonder de huid uit te drogen.
  • Sodium Cocoyl Glutamate: Een milde reinigende stof afkomstig van kokosolie. Het helpt bij het reinigen van de huid zonder deze te irriteren.
  • Sodium Lauryl Glucose Carboxylate: Een milde reinigende stof afgeleid van kokosolie en glucose. Het helpt bij het verwijderen van vuil en onzuiverheden zonder de huid uit te drogen.
  • Acrylates Copolymer: Een polymeer dat wordt gebruikt als verdikkingsmiddel en stabilisator in de formule.
  • PEG-120 Methyl Glucose Dioleate: Een emulgator en verdikkingsmiddel dat helpt bij het mengen van de ingrediënten en het creëren van een stabiele textuur.
  • Sodium PCA: Een natuurlijke bevochtigingsmiddel dat helpt bij het vasthouden van vocht in de huid en de hydratatie bevordert.
  • Citric Acid: Een natuurlijk zuur dat wordt gebruikt om de pH van het product te balanceren.
  • Sodium Citrate: Een stabilisator en buffer die de pH van het product regelt.
  • Sodium Benzoate: Een conserveermiddel dat helpt de formule vers te houden en de groei van bacteriën te voorkomen.
  • Potassium Sorbate: Een conserveermiddel dat helpt de formule vers te houden en de groei van bacteriën te voorkomen.
  • Phenoxyethanol: Een conserveermiddel dat wordt gebruikt om de groei van bacteriën en schimmels in het product te remmen.
  • Chlorphenesin: Een conserveermiddel dat helpt bij het voorkomen van microbiële groei en het behoud van de integriteit van het product.

Het bevat milde reinigingsmiddelen en hydraterende stoffen die helpen bij het reinigen van de huid zonder uitdroging. Het is echter altijd raadzaam om de ingrediëntenlijst zorgvuldig te controleren en een patch-test uit te voeren als je gevoelig bent voor bepaalde ingrediënten.

Eerste indruk van de Glucoside Foaming Cleanser

Ten eerste is de formule van de cleanser zacht en mild, dit maakt het een geschikte cleanser is voor dagelijks gebruik. Het bevat milde reinigingsmiddelen, zoals Cocamidopropyl Betaine en Coco-Glucoside, die helpen bij het verwijderen van vuil, talg en onzuiverheden, zonder dat ik heb gemerkt dat het de huid uitdroogt. Omdat het product glycerine en sodium PCA bevatten merk je dat het de huid gehydrateerd houd. Dit is vooral gunstig voor mensen met een droge huid. Indien jij een erg vette huid hebt kan de cleanser misschien niet genoeg zijn om het overtollige talg te verwijderen.

Wat betreft het gebruik van de cleanser, is het belangrijk om een kleine hoeveelheid van het product op je handpalm te nemen en het schuimend te maken door je handen tegen elkaar te wrijven. Breng het schuim vervolgens aan op je vochtige gezicht en masseer het zachtjes in met cirkelvormige bewegingen. Spoel grondig af met warm water en dep je gezicht droog met een schone handdoek. Persoonlijk gebruik ik het alleen in de avond om mijn make-up er af te halen. Daarna voelt mijn huid echt heerlijk zacht en fris! Ready voor de volgende stap… serum!

Verder heeft de cleanser meer voordelen die het vermelden waard zijn. Zoals misschien is opgevallen in de ingrediëntenlijst is het product vrij van parfum en kleurstoffen, dit maakt het meer geschikt is voor mensen met een gevoelige huid die snel reageert op irriterende stoffen. Bovendien is het product veganistisch en wreedheidvrij, wat betekent dat het niet op dieren is getest en geen dierlijke ingrediënten bevat. Mijn voorkeur gaat hier altijd naar uit!

Laat je mij weten wat jij van de Glucoside Foaming Cleanser vond? Ik hoor het graag!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *